Over Bert-Jan

“Ik geloof in de inspirerende kracht van Verbinding!”

Jhr Bert-Jan Peter van der Mieden (1952) werkt sinds 1992 als ondernemer. Hij is oprichter en eigenaar van Pyramide, bureau voor duurzame ontwikkeling en ontplooiing. Bert-Jan heeft een opleiding tot psychosociaal therapeut gevolgd. Vanuit Pyramide helpt hij als ‘vertrouwensexpert’ en ‘relatie-expert’ individuen en organisaties met het bevorderen van onderling vertrouwen en het herstellen van geschonden vertrouwen. Resulterend in meer omzet, meer snelheid en meer energie.

Zijn indrukwekkende tv-interview met Pim Fortuyn in 2001 zorgde voor veel media-aandacht en een eigen programma voor de KRO. Zijn ervaringen als diepte-interviewer leidde tot de oprichting van UwBiografie, met als doel inkijkjes te geven in de ziel van (minder bekende) mensen en andere mensen te inspireren met een uniek en onderscheidend verhaal in beeld. Hij doet dit in de vorm van Levens- en Carrièredocumenten en Sollicitatievideo’s.

Van der Mieden is auteur van het standaardwerk ‘De mens in de 21e eeuw’, over innerlijke groei, duurzame ontwikkeling, de door hem geïntroduceerde bewustwordingspsychologie en het daarop gebaseerde vertrouwensmanagement. Hij is tevens auteur van het boek 'Eenheid in verscheidenheid' en van het opleidingsboek en naslagwerk 'Perspectiefvol leiderschap. Management in de 21e eeuw'.

Vele mensen willen niet alleen zichzelf ontwikkelen en stevige relaties smeden, maar willen ook hun unieke bijdrage leveren aan een duurzame, humanere wereld. Naast zijn rol als ‘Vertrouwensmanager’ en ‘Relatie-expert’ doet Bert-Jan dit door zich in te zetten voor de rechten van de mens als oprichter van de Stichting Globaliseringscentrum. Hij ontwikkelde zich sinds 2005 tot ‘Mensenrechten-expert’.

Bert-Jan van der Mieden is tevens een gewaardeerd spreker, dagvoorzitter en gastdocent. Een bijzondere passie van hem is het klassiek improviseren op de piano. Regelmatig combineert hij deze passie voor de piano op bijzondere wijze tijdens zijn trainingen en lezingen. Wilt u kennis maken? Neem dan gerust contact op.