Commissie van Aanbeveling

Op dit moment bestaat de Commissie van Aanbeveling uit de volgende personen:

Bedrijfsleven

Mr. J.G. Bax, vice-voorzitter Raad van Bestuur Sakura Color Products Corporation en voorzitter Raad van Toezicht Koninklijke Talens en Bruynzeel-Sakura.

De heer G.H.Th. (Henk) Janssen, Janssen Exploitatie BV. Planologie, Innovatie, duurzame bouwprojecten

Kunst en Cultuur

Huub en Adelheid Kortekaas. De Tempelhof, Winssen.

Maatschappelijke organisaties

Engbert Breuker is voorzitter van SVN Nederland & Europa en ambassadeur bij Pentascope. Hij was voorheen mede-oprichter en Chief Emotions Officer bij Pentascope. Hij is aanjager van de Stichting Werklust en initiator van Bewegende Beelden. Engbert Breuker is gespecialiseerd in mensgericht ondernemen en organiseren.

Lynn Zebeda is co-oprichter van Dr. Monk, een collectief van jonge innovators die een frisse visie bieden op internationale samenwerking. Daarnaast werkt zij als consultant voor Better Future en Future Leaders en is zij met veel plezier lid van de Worldconnectors.

Religie

Awraham Shalom Soetendorp was van 1968 tot 2008 rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente te Den Haag. Awraham Soetendorp is president van de Europese Regio van de Wereld Unie van Progressief Jodendom en vicevoorzitter van het Global Forum of Spiritual and Parliamentary Leaders. Hij is oprichter van het Fonds Hoop voor Kinderen. Tevens is hij lid van het 'International Green Cross', het 'Earth Charter', 'Water for Life', en de commissie voor Millennium Development Goals. In de beweging One Voice is hij actief in het bijeenbrengen van vredesgroepen in Palestina en IsraŽl.

Wetenschap

Dr. mr. Antoinette Hildering. Zij is universitair docent Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit Utrecht. Haar onderwijs en onderzoek richten zich met name op internationaal recht, duurzame ontwikkeling en waterbeheer.

Dr. J.(Jan) Jonker is hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder Duurzaam Ondernemen, aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Jan Jonker is initiatiefnemer van Our Common Future 2.0., dat tot doel had het Brundtlandrapport van 1987 over duurzame ontwikkeling, te actualiseren. Dit heeft geleid tot het boek "Duurzaam Denken Doen". Jan Jonker is tevens initiatiefnemer van de site www.mvoscripties.nl.

Er wordt naar gestreefd te komen tot een commissie van aanbeveling die alle acht maatschappelijke disciplines representeert. Degene die hiervoor in aanmerking wil komen of iemand wil aanbevelen kan contact opnemen met Bert-Jan van der Mieden, tel. 055 5 22 39 26 of een mail sturen naar b.j.p.vandermieden@ikverbind.nl. Uiteraard wordt dit vertrouwelijk behandeld.